Organisatiebrede ontwikkelbegeleiding

Je kijkt om je heen en je weet; er moet wat gebeuren. Een ander élan, meer focus, nieuwe resultaten. Er zit meer in de organisatie waar je werkt. Maar het komt er nog, of niet meer, uit. Hoe dat precies komt, weet je niet. Misschien is er een fusie geweest, misschien zijn de bezuinigingen mensen niet in de koude kleren gaan zitten, misschien is de organisatie door iets anders lamgeslagen. Je zou er in ieder geval graag iets aan doen. Dat kan. Samen met WARM! kom je er snel achter wat er precies aan de hand is, en welke acties tot een nieuw vuur leiden.

Aanpak

Samen met de opdrachtgever bepalen we het te behalen resultaat. Dan zoeken we een antwoord op de vraag: met welke groep of groepen gaan we aan de slag? Het kan bijvoorbeeld zijn dat we met één afdeling aan de slag gaan bij wijze van pilot, dat we met een groep aan de slag gaan die bestaat uit twee vertegenwoordigers van elk team in de organisatie, of dat we een projectteam formeren. Het hangt ervan af hoe we het beste een olievlekwerking kunnen creëren, en dat is in elke organisatie anders.

Dan gaan we informatie verzamelen. Dat kunnen we doen door interviews te houden, workshops te organiseren, een enquête af te nemen enz. We kiezen in overleg met de opdrachtgever. Op basis van wat we hebben ontdekt, presenteren we een plan van aanpak. Daar staat in wat de stand van zaken is binnen de organisatie met betrekking tot onze kernbegrippen: energie, mensen, groei, omgeving, werkomgeving en resultaat. En ook wat we gaan doen, welke groei we gaan bereiken en hoe verankering van het behaalde resultaat tot stand komt.

 

Model_WARM_800