Persoonlijke Coaching

Werk je niet meer met plezier? Ben je blij als het weekend is en leef je van vakantie naar vakantie? Heb je vaak een steen in je maag als je op je werk bent en weet je niet wat je daaraan kunt doen?

Hoe mooi werken ook is, het is niet altijd makkelijk om iedereen tevreden te stellen. Iedereen heeft zijn eigen agenda. Soms krijg je het gevoel dat je klem komt te zitten tussen alle belangen. Jouw eigen mening als professional lijkt veel minder van belang. Het frustreert je, je wordt er moe van. Als je eerlijk bent tegen jezelf, dan leef je eigenlijk van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Je voelt je in een keurslijf gedrukt en je bent allang niet meer geïnspireerd. Het plezier dat je ooit in je werk had, kun je niet meer in jezelf terugvinden.

Daar is iets aan te doen. Genieten van je werk kan! Vrij denken en doen op je werk is een luxe die ook voor jou toegankelijk is.

Aanpak

95% van alles wat je zegt, denkt, doet en voelt, wordt beïnvloed door je onderbewuste. Je onderbewuste is een biologisch systeem. Als je weet hoe het werkt wordt het stuurbaar, kun je innerlijke belemmeringen wegwerken en verwerf je de definitieve vrijheid om te handelen zoals jíj wilt. Je maakt keuzes die bij je passen. Dat is het doel van de WARM! coachingsmethode.

De drie pijlers van de methode zijn:

– Innerlijke sturingsvaardigheden

Een hele belangrijke vaardigheid om je innerlijke huishouding te kunnen sturen is lichaamsbewustzijn. Wat vertelt je lichaam je met de signalen die het afgeeft en die jij voelt, hoe geef je daar betekenis aan en welke actie volgt daaruit. Bijvoorbeeld; je krijgt een zeurend gevoel in je maag, je ontdekt dat dat betekent dat je je rot voelt omdat je een belofte niet bent nagekomen en je besluit een kaart te sturen met daarin je excuses. Energiemanagement en bewuste keuzes maken is een andere innerlijke vaardigheid.

– Sturing van je onderbewuste

De WARM! coaching methode omvat drie concrete technieken om het heft in handen te nemen en grip te houden op je onderbewuste, ook (juist!) als het met je aan de haal wil gaan. Die technieken leer je zelf toe te passen, zodat je ze kunt blijven gebruiken, ook nadat de coaching afgelopen is.

– Sturing van de interactie met je omgeving

Aannames over de reden van gebeurtenissen of gedrag van anderen bepalen al snel jouw beleving ervan. Door scherp te observeren ga je (onbewuste) drijfveren van anderen zien, die je brengen tot een neutrale interpretatie van wat er gebeurt. Als je dan voor jezelf helder hebt welk doel je wilt bereiken, vloeit de bijpassende actie daar vanzelfsprekend uit voort. In situaties waarin je je vroeger machteloos voelde, ga je nu vele mogelijkheden zien om te sturen/bewegen en je creativiteit in te zetten om tot een oplossing te komen.

De kennis over het onderbewuste van mensen is relatief nieuw en er zijn nog niet veel coaches die er mee werken. Terwijl het cruciale informatie is om blijvend ontwikkelresultaat te boeken! Het zelf toepassen van deze kennis (zodat je er altijd wat aan blijft hebben) staat centraal in onze aanpak, en daarom is hij zo succesvol.

Het programma dat we aanbieden heet ‘Stralen!’, voor mensen die meer van hun werk en leven willen genieten. Klik hier voor meer info