Onze grootste energiebron is de zon, zonder deze ster zou er geen leven mogelijk zijn op aarde. Het geeft warmte, licht en kracht. De mens heeft energie nodig om te leven en zich prettig te voelen, te creëren, te groeien, etc. Zonder energie gaat dat niet, je hebt dan geen fut, geen zin. Met energie geniet je van wat je doet, je zet daarbij je talenten in en je voelt je voldaan na een dag werken. Het maakt niet uit of dat een dag op kantoor was, een avond sporten, of werken in de tuin.

Als iets met energie tot stand is gekomen, kun je dat altijd merken aan het eindresultaat. Echte kwaliteit ontstaat vanuit energie.

Energie krijgt kracht door:

  • Inspiratie
  • Betrokkenheid
  • Samenwerken
  • Doelgerichtheid
  • Nieuwsgierigheid
  • Creativiteit

WARM! gaat uit van de energie die aanwezig is en die mensen inzetten bij het neerzetten van hun prestaties. Zodra er zich een situatie voordoet waarbij de energie weglekt, is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak daarvan is.

Energie is de kern van ons bestaan. De kracht om te leven en dus ook om te werken

In het model van WARM! staat energie centraal, vanuit energie gebeuren de mooiste dingen en worden de beste prestaties bereikt. We zijn tot de ontdekking gekomen dat de volgende elementen energie opleveren (of kosten):
Omgeving, mensen, werkomgeving, groei en resultaten. Deze elementen oefenen invloed op elkaar uit en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Vanuit deze kennis gaan wij met de Organisatie Ontwikkeling aan de slag.

 

Model_WARM_800