Een WARM! team

Juichend team

Wij zien dagelijks teams binnen overheidsorganisaties bezig. De werksfeer binnen een team is heel sterk bepalend voor het werkplezier van mensen. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘ik zit hier al best lang -12 jaar!- maar ik heb het nog steeds naar mijn zin, vanwege het team waar ik in zit.’
Veel mensen werken fijn samen met hun collega’s en genieten daar ook van.

Niet altijd …
Maar er zijn ook teams die het niet gemakkelijk hebben met elkaar. Onder de oppervlakte suddert de spanning. Dat kan komen door de hoeveelheid werk, en/of door de manier waarop collega’s met elkaar omgaan. Mensen durven niet open tegen elkaar te zijn, niet te vertellen waar ze eigenlijk mee zitten, moeilijk om hulp te vragen. Daardoor ontstaan er misverstanden, die tot irritaties leiden. Iedereen weet dat die er zijn, maar ze worden niet uitgesproken. Elke dag kalft de werksfeer een beetje meer af. Er zijn al enkele collega’s vertrokken, mensen melden zich vaker ziek dan vroeger.

Is dit iets wat jij herkent?
Onderling bespreken ze wel eens wat ze om zich heen zien gebeuren, en dan spreken ze hun verlangen in kleine kring uit: dat er binnen hun hele team een warme samenwerking is, dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Dat zou dan natuurlijk ook direct merkbaar zijn aan de resultaten van het team. Iedereen wil het eigenlijk wel anders, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

WARM! samenWerken
Er is moed voor nodig om actie te ondernemen op dit onderwerp, zeker als het al een paar keer mislukt is. Aan de andere kant: als je niks doet, blijft het zo, en dat wil je ook niet. Met deskundige begeleiding komen jullie er. Elk team kan zich ontwikkelen tot een WARM! team. Bel of mail voor een Focussessie, waarin we achterhalen welke aanpak voor jouw team het beste werkt: info@warm.co.nl, 06-21856131 (Marije Verstegen).