Loopbaancoaching? Betekenis geven aan je leven!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ook ik (Marije) heb weleens weerstand 😉. Bijvoorbeeld tegen het woord ‘loopbaan’. Ik heb er geen helder beeld bij en het geeft me geen energie.
De definitie van loopbaan zoals ik die op internet vond;

‘Een loopbaan is de reeks van maatschappelijke posities die iemand achtereenvolgens inneemt’

Saaaaaaai.

Innerlijke belemmeringen opruimen
Dus zei ik altijd; ‘ik ben geen loopbaancoach, ik ben een vrijmakend coach’. ‘Ik help mensen om blijvend hun innerlijke belemmeringen op te ruimen, en daarna zijn ze vrij om hun eigen keuzes te maken, ook in hun loopbaan’. Dat is ook de praktijk. Zo was er bijvoorbeeld de jonge leidinggevende die nog tijdens het ontwikkelprogramma besloot om haar baan op te zeggen en een eigen textielbedrijf te beginnen (heel succesvol!).

Iets toevoegen aan de wereld
Wat me de laatste tijd wel geweldig fascineert, is betekenis geven aan je leven. Volgens mij is dat een diep verlangen dat we allemaal, bewust of onbewust, koesteren. We willen graag iets moois achterlaten, weten dat we ertoe gedaan hebben. Overigens hebben veel mensen innerlijke belemmeringen om voor dit pad te kiezen. Marianne Williamson schreef al in haar boek ‘Return to love’ (ook vaak toegeschreven aan Nelson Mandela);

‘Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn
Onze diepste angst is dat we onmetelijke kracht bezitten.
Het is ons licht, niet onze duisternis die ons angst aanjaagt.
We vragen ons af,
wie ben ik om briljant, fantastisch,
talentvol, geweldig te zijn?’

Als je die belemmeringen eenmaal geneutraliseerd hebt, en je leeft vrijuit, dan is het werk dat je doet een prachtige kans om een stempel te zetten. Het is niet de enige manier om iets aan de wereld toe te voegen, maar wel een hele mooie.

Je loopbaan in dat licht
Dan komt je loopbaan ineens in een heel ander licht te staan. Dan is de maatschappelijke plek die je inneemt, een manier om betekenisvol te zijn. En volgens mij ga je anders werken als je van dat besef doordrongen bent. Vanuit een diepere laag, met meer aandacht en intensiteit.

De kunst is om erachter te komen wat jouw bestemming is, de stroom te volgen die je ernaar toe brengt, en je te omringen met mensen die erbij passen.
Wij geven ons leven betekenis door mensen met hun betekenisgeving te helpen. Loopbaancoaching? Je bent van harte welkom!
Getriggerd door dit verhaal? Meld je aan voor een gratis focussessie/kennismaking door een bericht te sturen info@warm.co.nl.