Je leeft je leven maar één keer!

Het nieuwe jaar is net begonnen, onwillekeurig een moment om terug en vooruit te kijken. Laatst vroeg iemand op tv: ‘waarom doen we dat eigenlijk’? Het antwoord was: ‘dat zit in onze natuur’. En dat geloven wij ook.

Hoe is het geweest tot nu toe? Wat zit er in het verschiet? Ben je blij met je leven? Het zijn vragen die ons rond de jaarwisseling bezig houden. We zijn ons even extra bewust dat de tijd verstrijkt.

Bedenk je één ding:

Je leeft je leven maar één keer!

Dus is onze vraag; hoe bevalt het je tot dusver?

Wij horen vaak dat mensen al jaren hebben gedacht: ‘ik wil het anders’. Maar omdat ze niet precies weten hóe, blijft het bij denken, en vervolgens worden ze opgezogen door de waan van de dag. Voor ze het weten is het Pasen, de zomervakantie dient zich alweer aan, een lekkere Indian Summer, druk op het werk, en dan zitten we alweer in de aanloop naar de kerst. Weer kijk je terug, weer constateer je dat je meer richting zou willen, bewuster keuzes maken. Op je eigen manier creëren. Is dit het jaar om in actie te komen?

Je leeft je leven tenslotte maar één keer!

Alleen al om die reden is het de moeite waard om er zoveel mogelijk van te maken.

Wat we allemaal kunnen doen, nu direct, is je bewust zijn van elke kans die het dagelijks leven je biedt om verschil te maken:

  • In de supermarkt even iemand helpen die een hand tekort komt
  • De tijd nemen om naar een collega te luisteren die het zwaar heeft
  • Een medebezoeker van een koffietent zomaar een cappuccino aanbieden (je kunt je niet voorstellen wat voor bijzonder gevoel je dat geeft, én de ander)

Daarnaast is er natuurlijk jouw unieke manier van betekenis geven aan je leven, die past bij jouw talenten en levenservaring. Wil je hierover van gedachten wisselen? Maak dan een afspraak voor een inspiratiesessie. Het kost je niks, en het brengt je veel!