Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!

Pippi

Wat een wonderlijke titel, als je het zo leest drukt het veel zelfvertrouwen, onbevangenheid en nieuwsgierigheid uit. Je zou haast denken dat het een formulering is van een bekende psychotherapeut maar niets is minder waar; het is een uitspraak van Pippi Langkous.

Hoe mooi is het als jij op zo’n manier je uitdagingen tegemoet kan treden, vanuit zelfvertrouwen, met een onbevangen blik en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid in plaats van je te laten leiden door angst, onzekerheid en twijfel.
Als je om je heen kijkt, bijvoorbeeld op je werk, of in de buurt waar je woont of binnen je familie, dan ontdek je dat heel veel mensen ‘vast’ zitten. Ze komen niet echt in beweging en daardoor missen ze kansen om zich te ontwikkelen. Ergens voelen ze de behoefte wel, alleen weten ze niet hoe ze ‘uit moeten breken’ om hun volle potentieel te leven.

Ook voor een coach blijft dat zoeken. Marije was bang om onderdeel uit te maken van een grote groep. Die angst was ontstaan toen ze nog op de middelbare school zat. Daardoor ontweek ze lange tijd groepsopleidingen, ondanks haar drive om zich te ontwikkelen. Haar terughoudendheid won jarenlang van haar interesse voor systemen en systeemdynamiek. Uiteindelijk is ze toch een groepsopleiding gaan doen! Voorbij haar angst en bereid de situatie aan te gaan.

Vorige week heeft zij de opleiding ‘Systeemdynamiek in organisaties’ bij het Bert Hellingerinstituut met succes afgerond. Binnen teams en organisaties zijn verschillende dynamieken aanwezig die belemmerend of versterkend kunnen werken voor het te behalen resultaat. Het systeem waarover een cliënt een vraag heeft wordt in de vorm van een opstelling weergegeven om zodoende te komen tot een oplossingsrichting..

Wat heeft de opleiding haar gebracht? Trots op haar prestatie, ondanks het worstelen, pijn voelen en slecht slapen tussen de opleidingsdagen in. Ze is heel blij en dankbaar voor alles wat ze geleerd heeft en kijkt ernaar uit om het in 2017 te gaan toepassen.

Ook jij kan zulke ontwikkelstappen zetten. Net als Marije groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Een mooi voorbeeld daarvan is het persoonlijke ontwikkelprogramma ‘Stralen!’. In dit programma bereik je de transformatie die bij jou past, en je leert hoe je die vasthoudt en verder uitbouwt. Dit doe je met de nieuwste kennis op het gebied van menselijke handelen en systeemdynamiek.

Je leert daarnaast ook:

  • Technieken om de regie te nemen, zowel op jezelf als op de omgeving
  • Je eigen keuzes te maken en je eigen beslissingen te nemen
  • Dingen te ondernemen die bij je passen
  • Doelen te stellen en te halen
  • Een groeimindset te ontwikkelen en vast te houden

Wint jouw ontwikkeldrang het ook van je angst? Uiteindelijk levert het je veel meer op dan dat het je kost. Informeer naar de ontwikkelprogramma’s van WARM!